De beer met de baard

Waarde Baardbroeders,

Ik heb de afgelopen weken eens zitten loeren naar wat er allemaal gebeurt in Nederland en met stijgende verbazing zie ik hoeveel misnoegen en woede er leeft in het land. Iedereen is wel ergens boos over en met de huidige technologische vooruitgangen worden die mensen ook meteen een platform gegeven om dat te uiten. Het valt me op dat vriendelijkheid en goede manieren schaars zijn geworden terwijl ik dit absolute powermoves vind. Woede is heel luid waar vriendelijkheid en liefdadigheid in stilte leven. In Nederland zijn wel allemaal niet op onze mond gevallen, en zeker ikke niet, maar zou het niet mooi zijn om die grote smoel af en toe eens te gebruiken om wat liever te zijn naar elkaar toe? Het oneens zijn met elkaars standpunt betekent namelijk nog niet dat je niet samen kan werken naar een oplossing.

Waarde baardbroeders,

Beertje is jarig geweest en telt inmiddels 37 lentes. Nou is dat op zich niet heel speciaal maar de manier waarop mijn vriendin dacht een leuk cadeau te maken wel. Ze probeerde iets unieks te doen en laten we zeggen dat haar dat met glans gelukt is. Het idee was als volgt: je smeert je hele achterkant en voeten in met verschillende kleuren verf en gaat dan met je flamoes op een schilderij zitten. Dan heb je een afdruk van alles en dat is natuurlijk een supergaaf idee. Het ging echter mis bij de uitvoering. Er werd tegen mij gezegd dat ik een uur of 2 absoluut niet in de buurt van de badkamer mocht komen. Dat betekent dat ik dus al die tijd geen huishoudelijke taken hoef uit te voeren dus ik was het er al snel mee eens. Na een uur komt er ineens geschreeuw vanuit de badkamer. Er is commotie en mijn hulp wordt alsnog ingeroepen. Ik kom binnen en de hele badkamer zit onder de verf, dat schilderij hangt op half 11 tegen de wasbak aan en mijn vriendin zit op handen en knieën met een oranje reet in mijn richting. Die reet was bewust oranje, want Nederlandser dan dit wordt het niet.

Beste Baardbroeders,

De beer is boos en niet zo’n beetje ook. Soms heb je gewoon van die dagen of weken dat alles tegen zit en er alleen maar gezeik is in je leven. In zo’n periode zit ik nu en frustratie en woede nemen vrij snel de overhand. Als het even kut is, en dat maakt iedereen in zijn leven bij periodes mee, dan moet je niet lullen maar poetsen. Maar soms loopt de ketel zo over dat je jezelf eigenlijk de hele dag moet inhouden om niet iemand al zijn tanden uit zijn bek te rossen. Voor mij is die gemoedstoestand eigenlijk vrij uniek want de mensen die mij kennen zullen mij omschrijven als een rustige jongen, met passie voor waar hij in gelooft. Maar laat ‘m daar nou vaak net de crux zitten. Ik heb passie voor de dingen waar ik in geloof en krijg het dus niet voor elkaar om mijn bek te houden.

Waarde baardbroeders,

De beer is naar Zweden geweest om boodschappen te doen. De prijzen in Noorwegen zijn zo vreselijk hoog dat het loont om 2 uur heen en terug te rijden en 2 uur op een boot te zitten om daar je waren te gaan halen. Normaal gesproken doen we eens in de 2 maanden zo’n tripje om de vriezer te vullen en op een betaalbare manier van het leven te kunnen genieten. Die reisjes noemen ze hier een Harry-tur wat het equivalent is van een Tokkie-Toer. Dan weten jullie denk ik wel wat voor volk je kan verwachten op de boot naar Zweden. Laten we maar eens bij die boot beginnen. Die is zo groot dat daar honderden auto’s in passen, partijtje vrachtwagens en een paar lulhannesen met een camper. Mensen die met de camper op vakantie gaan vind ik altijd zo’n openlijk uitgeneukte indruk maken. Dat is altijd zo’n stelletje dat dan al 35 jaar samen is maar ze weten eigenlijk zelf ook niet meer waarom. Hij ziet er altijd uit als broeder Tuck met een pensje en zo’n kale plek achter op z’n bol en die vrouwen hebben allemaal een heuptasje en een kortpittig kapsel dat lekker snel droog is na het douchen. Dat zo’n stel niet meer iedere dag in de lamp hangt snap ik wel want zij lijkt op haar broer en hij ziet eruit alsof ‘ie al jaren niet meer weet wat waarin moet en waarom. Gelukkig hebben ze beiden zo’n felrood windjack aan zodat ze elkaar gemakkelijker kunnen vinden als ze elkaar kwijtraken.

Waarde baardbroeders,

Hebben jullie je snikkel wel eens laten zien aan je schoonmoeder? Dit is mij inmiddels meerdere keren overkomen. Het feit dat dit niet een geïsoleerd incident is laat mijn vriendin denken dat het geen ongelukjes meer zijn en eerlijk gezegd heb ik niets tegen die logica in te brengen. Schoonouders wonen zo’n 2 uur rijden van ons vandaan. Dat is buiten de optimale cirkels, maar ik kan daar nu eenmaal niets aan doen. De optimale cirkels liggen binnen 30 minuten en 1 uur van ons huis af. Wonen ze binnen 30 minuten hebben we ze ieder hondsgezeik over de vloer, en wonen ze verder dan een uur weg blijven ze slapen als ze op bezoek komen. Maar ja, Noorwegen is nou eenmaal een groot land, je kan niet iedere situatie onder controle houden. Afgelopen weekend kwamen ze op bezoek en bleven geheel volgens verwachting ook een nachtje slapen. Ik moet iedere dag even mijn bed uit omdat ik tussen 06:00 en 06:30 moet plassen en ik ben erg gelukkig dat ik inmiddels niet meer na 08:00 wakker wordt. Dat scheelt toch een hoop gezeik en was. Maar ik loop dus in mijn blote kaneelstok om 6 uur ’s ochtends naar de badkamer om even de blaas te legen. Op de terugweg vond schoonmoeders het een goed idee om hetzelfde te doen en er was geen ontsnappen aan. Ik sta daar in volle ochtendglorie en we moeten elkaar passeren op de gang.

Waarde baardbroeders,

Het is nog geen maand na mijn vakantie en ik kan er godverdomme nu al niet meer tegen. Er zijn de hele dag mensen die dingen van me willen en ik heb besloten in opstand te komen. Ik ga beginnen met het heropvoeden van alles en iedereen door middel van ruzie met ze te maken. Thuis, werk, op de lokale midgetgolfvereniging, in de supermarkt en in de kroeg, ze kunnen allemaal mijn ongefilterde mening voor hun kanis krijgen. Jullie weten inmiddels van mijn postuur en uiterlijk, dus ik kan wel wat zeggen zonder een paar tikken tegen mijn fontanel te krijgen. Ik ben gisteren in de supermarkt begonnen en het voelde heerlijk. Ik stond in de rij voor de kassa en achter mij stond een moeder met zo’n verwend onopgevoed kind van een jaar of 8. Nou moet ze dat zelf weten, dat mannetje maakt haar in zijn puberteit zelf wel uit voor tyfushoer dus hoef ik dat nu niet te doen, maar ik had last van dat kind. Hij had een grote smoel tegen zijn moeder, iets waar ik ernstig allergisch voor ben en was met het karretje tegen mijn benen aan het botsen. Dit was de reactie van moeder: “misschien vindt die meneer dat niet leuk” waarop dat mannetje zei: “ja wat gaat die dikke daaraan doen dan?” Nou die dikke heeft zich omgedraaid en heeft de snoepjes waar hij zo hard om gezeurd heeft door de winkel gesmeten en hem toen vermanend toegesproken dat hij geen ruzie moet zoeken met mensen die groter zijn dan hem en al helemaal niet als ze een baard hebben. En tegen moeder heb ik gezegd dat als ze hem nu niet af en toe een paar peuten voor zijn muil geeft hij dat later wel bij haar gaat doen. En toen heb ik mijn diepvriespizza afgerekend, heb ik een lange natte scheet gelaten en ben ik naar buiten gegaan. Voorlopig moet ik ergens anders mijn boodschappen doen.

Waarde Baardbroeders,

Voor heel even was ik er weer, in het koninkrijk der Nederlanden. Ik heb het tegen bijna niemand verteld maar ik werd wel meteen herkend in het vliegtuig. Dat is een vrij aparte ervaring, als een stewardess van de KLM mij herkent omdat haar man de blogs regelmatig leest. Gelukkig was ze Nederlands dus ik hoefde de tekst op mijn mondkapje niet in het Noors of Engels uit te leggen. “Mijnbaard: Dat zit wel snor” laat zich lastig vertalen. En nu even gericht aan de geluksvogel die met een KLM-stewardess getrouwd is. Dikke high-5, de brandblaren op je snikkel zullen nooit meer verdwijnen. Ik kan me voorstellen dat iedere keer dat je haar in dat uniform ziet, ze voorovergebogen wordt en je haar doet in al haar gaten. Ik denk dat ik een ding heb voor stewardessen want het maakt me geen drol uit hoe ze eruitzien, ik blijf het altijd een geile bedoeling vinden. Ze kunnen bij de KLM ieder dragonder in zo’n pakje hijsen en ik zal er altijd een kleine erectie aan overhouden. Maar goed, verder met mijn reis naar Nederland. Na anderhalf jaar afzien zonder frikandellen, bitterballen, stoofvlees, fatsoenlijke kaas, hagelslag en satésaus kreeg ik eindelijk weer eens de kans om alles te proeven. Daarnaast heeft mijn moeder ook een paar keer voor me gekookt, wat natuurlijk geweldig is omdat het smaakt naar vroeger.

Waarde baardbroeders,

De vakantiemaand juli is aangebroken in Noorwegen. Dat is eigenlijk de maand waarin zo’n beetje iedereen tegelijk vakantie heeft omdat het deze maand zo goed als gegarandeerd mooi weer is. Het seizoen duurt hier niet zo lang dus allemaal op het strand met je bek in de zon oefenen voor het crematorium. Omdat dit 3 weken onafgebroken toch ook gaat vervelen en ik mijn Harry Potter boeken heb uitgelezen zijn we ook maar eens naar alternatieve activiteiten gaan kijken. Jawel, de beer is gaan kamperen samen met vrouwlief. Voor de vorm hadden we haar zoon en zijn vriendin ook nog meegenomen want… iets met meer zielen en keigezellig.