Het scheren is een essentieel onderdeel van de persoonlijke verzorging voor velen, maar het kan ook leiden tot huidirritatie, zoals ingegroeide haartjes en scheerbrand. Gelukkig kunnen pre-shave producten deze problemen helpen voorkomen door de huid en het haar voor te bereiden op het scheerproces. In deze blog verkennen we de verschillende soorten pre-shave producten, hun voordelen, en hoe je ze kunt gebruiken voor de meest effectieve en comfortabele scheerbeurt.

Wat Zijn Pre-Shave Producten?


Pre-shave producten worden aangebracht vóór het scheren om de huid te verzachten en te beschermen. Ze bereiden zowel de huid als de haarfollikels voor op het scheermes, wat helpt om snijwondjes en irritatie te minimaliseren. Deze producten variëren van oliën en lotions tot gels en crèmes, elk met hun eigen specifieke voordelen.

Zonnebrandcrème is meer dan slechts een zomerse toevoeging aan onze strandtassen; het is een essentieel hulpmiddel in de strijd tegen huidbeschadiging door de zon. De werking en de verscheidenheid van zonnebrandcrèmes spelen een cruciale rol in hoe effectief we ons kunnen beschermen tegen UV-straling. In deze blog duiken we dieper in hoe zonnebrandcrème werkt, de verschillende soorten die beschikbaar zijn, en waarom het zo belangrijk is om je huid te beschermen.

Hoe Werkt Zonnebrandcrème?


Zonnebrandcrème beschermt onze huid door een fysieke barrière te vormen die ultraviolette (UV) straling absorbeert, verstrooit of reflecteert. UV-straling, die van de zon komt, is onderverdeeld in drie types: UVA, UVB en UVC.

- UVC-straling is het meest schadelijk, maar wordt gelukkig gefilterd door de atmosfeer en bereikt ons niet. UVA en UVB kunnen echter wel onze huid bereiken en beschadigen.
- UVA-stralen dringen diep door in de huid en zijn hoofdzakelijk verantwoordelijk voor huidveroudering en rimpelvorming.
- UVB-stralen zijn meer oppervlakkig en veroorzaken zonnebrand. Deze stralen spelen ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van huidkanker.

Er zijn verschillende soorten ingegroeide haren. De eerste afbeelding toont een normaal groeiende baardhaar, waren ze allemaal maar zo netjes en beschaafd! De tweede afbeelding toont een haar die zijn kop netjes boven water heeft weten te houden, maar daarna denkt ik ga lekker dwars zijn en groei weer de huid in. Als je hier op tijd bij bent, kun je deze nog wel rechttrekken. Afbeelding 3 wordt al heel vervelend. Hierbij is de uitgang geblokkeerd en de haar groeit zijwaarts. Dan hebben we afbeelding nummer 4 nog, dit is de meest voorkomende situatie, de haar groeit lekker door in zijn eigen holletje. Dit zijn de pijnlijkste en die wil je zsm verwijderd hebben.

Hey, hey! Laten we het eens hebben over huidverzorging. Wacht, ik weet wat je denkt: "Huidverzorging? Dat is niet echt mijn ding." Maar wacht even, want ik heb wat interessante info om met je te delen.

Recente gegevens suggereren dat bijna de helft van de (volwassen) bevolking een soort huidverzorgingsroutine heeft, maar slechts ongeveer een kwart houdt zich er dagelijks aan. En raad eens? Vrouwen zijn hier strikter in, met meer dan dubbel het aantal mannen dat actief bezig is met huidverzorging. Yep, het klopt - we lopen achter de feiten aan, heren!
Maar vrees niet, want vandaag draaien we de rollen om. We duiken in de wereld van huidverzorging voor mannen, en geloof me, het is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Sterker nog, ik beloof je een eenvoudig te volgen routine die ervoor zorgt dat je er snel op je best uitziet en je zo voelt.

Het dragen van een baard is meer dan alleen een trend; het is een levensstijl. En net zoals bij elke levensstijl is er onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat je baard er op zijn best uitziet en aanvoelt. Hier komen baardverzorgingsproducten om de hoek kijken, maar met zo'n overvloed aan opties kan het overweldigend zijn om te beslissen welke producten het beste zijn voor jouw baardbehoeften. In deze gids zullen we de verschillen tussen baardolie, baardboter, baardbalsem en baardwax uiteenzetten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw baardverzorgingsroutine.

Het mooie van nat scheren is de enorme hoeveelheid maatwerk waarmee je een nog veel betere scheerbeurt kunt krijgen. Als je onlangs bent overgestapt van scheermesjes met cartridges, zijn er waarschijnlijk een paar dingen waar je rekening mee moet houden, waar je je voorheen geen zorgen over hoefde te maken. Een van die dingen is het type double edge scheermesje dat je in jouw safety razor gebruikt.

Je moet namelijk op zoek naar het juiste scheermesje dat past bij jouw baardgrofheid en huidtype. Omdat ieders huid- en haartype uniek is, is het erg moeilijk (zo niet onmogelijk) om het ene mesje boven het andere aan te bevelen. Een mesje dat voor de ene persoon een soepel en comfortabel scheerresultaat oplevert, kan op de huid van iemand anders hard en oncomfortabel zijn. Als je nog niet bekend bent met natscheren, begin dan met een mild mesje en experimenteer met verschillende merken totdat je het juiste mesje hebt gevonden.

Hieronder volgt een blog over hoe de mannen van Phoenix Accoutrements de CK6 scheerzeep uitgedokterd hebben (vertaald uit het Engels).

Doel/Uitdaging die ze toendertijd gesteld hadden: Het 'Tallow (Tallow = vet van het rund) is Superieur' Mythos de nek omdraaien.

Al een paar jaar lang hadden de mannen een klein geheim projectje dat ze oppakten wanneer ze wat vrije tijd hadden in het laboratorium. Ze waren op een zoektocht om de gladste, dikste scheerzeepformule te creëren die de mensheid kent, met het ultieme Post-shave gevoel.

"Het schuim van CK6 is gewoon ongelooflijk. Boterig is de beste manier om deze spullen te beschrijven. Het was zo boterig dat ik moest controleren of ik geen Pure roomboter gebruikte. Zo boterig dat ik dacht dat ik na het scheren mijn cholesterol moest laten controleren. Beste scheerzeep naar mijn mening. Verslaat alles." ~ Tim Spencer, Klant

Deze voortdurende quest is eigenlijk hoe ze de zeer populaire, hoog-boter Crown King Formula hebben bedacht! Als je de Crown King (CK6) Formula hebt geprobeerd, weet je dat het van topklasse is en kan concurreren met de beste scheerzepen.. maar wat als ze nog een paar aanpassingen zouden maken... puur voor de lol?

Dus, ze gingen door, en zoals alle creatievelingen, zijn ze nooit tevreden en met meer dan 7 jaar ervaring achter zich, blijven ze hieraan sleutelen!

Wacht 's even, pomade is toch gewoon pomade, of niet? Gewoon wat in je haar smeren en je bent klaar om te gaan, toch?

Nou, niet per se. Niet alle pomades zijn hetzelfde. Verschillende soorten zullen invloed hebben op je look, je dagelijkse routine, de gezondheid van je haar en natuurlijk ook op je zelfvertrouwen.

De juiste haarpomade kiezen is niet ingewikkeld. Het vereist gewoon een beetje inzicht - en inzicht is het kenmerk van een man die evenveel om zijn hoofdhaar geeft als om zijn baard.

In deze blog leggen we het verschil uit tussen waterbasis en oliebasis pommades.

Maar eerst...

WAT IS POMADE EIGENLIJK?


Pomade is een haarstylingproduct dat is ontworpen om je haar de gewenste hold te geven om je gestylede en gedefinieerde look te behouden. Maar het is niet zomaar een willekeurig haarstylingproduct. Pomade is zeker niet hetzelfde als gel, wax, crème of lijm, etc.

Het belangrijkste kenmerk van pomade is dat het je haar er shiny, glossy of slick uit kan laten zien. Veel andere haarstylingproducten verminderen eigenlijk de glans, denk hierbij aan een fiber of een clay.